הלך לי ילד לאיבוד*

מי לא מכיר את התחושה הזו שהלב מחסיר פעימה?

שבת, חופש, בילוי משפחתי או יום של סידורים, כאשר הילדים מחוץ למסגרת החינוכית, הם ילוו אותנו לכל מקום: קניות, סידורים ואולי אף טיול או הצגה.במידעון זה סדרת טיפים שתוכל לשמש אתכם לאורך כל השנה - איך לא לאבד את הילד.... או איך להיות מוכן מראש?כמו בכל דבר, הכנה מוקדמת היא המפתח להצלחה. לכן, שיחה על הנושא ותרגול ברמה היומיומית חשובים ביותר.
בכל מקרה, יש צורך בתרגול ועריכת סימולמיות על מנת להטמיע את ההתנהגות הרצויה. התרגול יפתח אצל ילדכם חוסן להתמדדות במצבי חירום.  נתייחס לנושא בכמה רמות:הכנה מראש בבית:ילד אמור לדעת מה מצופה ממנו כאשר הוא מאבד את המבוגר האחראי.1. ילד צריך לדעת לומר את שמו ושם הוריו, ידיעת הטלפון והכתובת בגילאים הצעירים היא מותרות.2. ילד צריך לדעת כי אינו אמור לזוז מהמקום, המבוגר יחזור על עקבותיו ויחפש אותו.3. במקום סגור (חנות, סופר, קניון וכו') לגשת לקו הקופות או לעובד במקום ולבקש עזרה. עליו לדעת כי, העובד במקום יקרא לאיש ביטחון או יכריז
במערכת הכריזה את שמות הוריו.
4. ילד אמור לדעת (דבר שאמור להאמר בכל פעם שנכנס למבנה או חלק ממנו), לעולם לא נצא מהמבנה בלעדיך וגם אינך אמור לצאת מפתח המבנה לבד. בכל יציאה מהבית:1. הכנה מראש לגבי המקום בו הינכם מתעתדים להסתובב או לבלות.2. בילויים בפארקים, משחקיה גדולה, מקומות הומי אדם דורשים הערכות מוקדמת שמתאימה למקום, כגון: למי פונים לעזרה ואיפה העזרה תמצא
(במקומות בהם נהוגה תלבושת, הקפידו להראות לילד כיצד לבוש עובד המקום).
מומלץ לקבוע מקום כינוס בו יושאר ציוד או ישהה אדם מבוגר, יש לשנן עם הילדים את מקום המפגש (ליד השער הראשי, ליד חנות המזכרות וכו').3. ציידו אותו במעין תעודת זהות אישית עם פרטים אישיים וטלפון שלכם: - ניתן להשתמש בצמיד זיהוי (הקישו בגוגל "צמיד זיהוי לילדים").
- צמיד סילקון פשוט, אותו ניתן לרכוש בשקלים בודדים, עליו ניתן לכתוב בטוש בלתי מחיק.
- יכול להיות כרטיס שעבר לימינציה (ציפוי בשכבת ניילון) עם הפרטים הרלוונטיים.
- לילדים קטנים שאוהבים להעלם ועלולים לזרוק את הכרטיס – כתבו על היד עם טוש בלתי מחיק.
    - במקומות הומי אדם מומלץ להלביש את ילדכם בחולצה בצבע בולט (כתום, אדום , צהוב או צבע זוהר), כך תוכלו לאתרו בקלות בקהל גדול.    למי שיש מספיק זמן להיערך מראש וכסף פנוי:1. ציידו את הילד בווקי טוקי (נחמד בפיקניק, שימו לב להגבלת מרחק).2. ציידו את הילד בטלפון סלולארי (קיימים דגמים מיוחדים לילדים צעירים יותר).3. ציידו את הילד במכשיר מעקב ואיתור המיועד לילדים (לעניות דעתנו כדאי ומשתלם בעיקר בטיולים בחו"ל).
ובכל זאת, הילד הלך לאיבוד - האם נגרמה לו טראומה ? האם אנו בטראומה? מה לעשות? - קראו כאן.
בברכת "חיזרו הביתה בשלום",צוות ד"ר קשב