"הפרעת קשב וריכוז" - כאשר אנו שומעים את המושג "הפרעת קשב וריכוז" מיד אנו חושבים על הדברים "הרעים" להם היא גורמת.התייחסות מתאימה והכוונה, תאפשר לפרט ולמשפחתו גלות את הכוחות והנקודות החזקות שלהם ותמנע מהילד ומבני ממנו ומסביבתו סבל. בטיפול ב - ADHD מוצע להתייחס במשולב לטיפול התרופתי, לצד עבודה רגשית והתנהגותית עם בעל התסמונת, הדרכת הורים והדרכת אנשי הוראה. התייחסות מערכתית ל - ADHD מגדילה משמעותית את הסיכוי של ילד זה להשתלב ולהתפתח במסגרת הלימודית, החברתית והמשפחתית. הדרכת הורים מתאפשרת באופן קבוצתי בסדנת הורים או באופן פרטני במסגרת הדרכת הורים. סדנת הוריםסדנת הורים הינו מפגש קבוצתי תמיכתי – חוויתי, שמיועד להורים שלילדיהם הפרעת קשב וריכוז. מטרות התוכנית:- להקנות להורים ידע בנושא הפרעת קשב והשלכותיה על תחומי החיים.- לאפשר להורים להגיע להבנה מודעת של עולמם הרגשי של ילדיהם.- לספק להורים מקום תומך בו יוכלו לבטא את קשייהם כהורים.- ללמד מיומנויות ואסטרטגיות שיקלו על בניית הורות מודעת לצרכיהם של ההורים ולצרכיהם של ילדיהם.- לתת להורים כלים מעשיים להתמודדות עם הקשיים המתעוררים בהתמודדות עם הילד במסגרת הבית.- לתת להורים את הידע והכלים לפתור בעיות שמתעוררות בהקשר לבית הספר וחברת הילדים. מבנה הסדנה:סדנת הורים כוללת בכל קבוצה 6 – 10 משפחות. במהלכה יתקיימו 12 מפגשים, כדלקמן:
מפגש מבוא - מפגש בן שעתיים המהווה פתיחה לסדנה, הכרות והסדרת ההרשמה.
10 מפגשי עבודה, בני שעתיים כ"א, מבוססים על דינמיקה קבוצתית בקבוצת תמיכה/טיפול.
מפגש סיכום - מפגש הערכה וסיכום נמשך כ - 3 שעות.
הנושאים המטופלים בסדנה:
במהלך הסדנה יינתנו כלים מעשיים להתמודדות עם הנושאים המוזכרים בהתאם לקבוצות הגיל השונות.
מהי הפרעת קשב וריכוז?
מאפייני ההפרעה, כוחותיה וחולשותיה. על מנת לדעת לעבוד עם הפרעת הקשב, עליכם לדעת עם מה אתם מתמודדים וכיצד להיעזר בדברים הטובים שיש בה (יצירתיות, אנרגטיות, עבודה עם הרגש, דמיון....), כדי לעקוף את הדברים הקשים יותר.
אבחונים, הבחנה מבדלת ולקויות נוספות
מעט סדר עבורכם ההורים, האם אבחנתם את הילד כמו שצריך? האם ערכתם את כל הבדיקות שהייתם צריכים (שמיעה, ראיה, מיקוד ראיה, בדיקות דם, תפקודי כליות, א.ק.ג)? איזה אבחון עורכים ראשון, הפרעת קשב או אבחון דידקטי? דעו והבינו את צרכיו של הילד בעצמכם, אל תהיו תלויים בחסדיהם של אחרים.
הטיפול המשולב
להכיר את סוג הטיפולים השונים הקיימים, לדעת לבחור ביניהם ולחסוך בעלויות. להבין לעומק את נושא הטיפול התרופתי והשלכותיו, דבר שייתן לכם את הכלים לערוך בחירה מודעת לטיפול המתאים לילדכם.
מהי רפואה אלטרנטיבית?
התרומה של הרפואה המשלימה לטיפול בהפרעות קשב. שימוש נכון בתוספי מזון וויטמינים.
העולם הרגשי של ההורה והילד
החוויה של הילד בעל הפרעת הקשב אינה פשוטה, הכירו את נקודת המבט שלו (קישור). כהורים, החוויה של גידול ילד אינה פשוטה. זהו המקום לקבל את התמיכה, והעידוד מקבוצת תמיכה של הורים שלא תשפוט אתכם ומאנשי מקצוע מיומנים שיעיקו לכם את הכלים הדרושים וליווי צמוד.
סמכות הורית
כיצד להחזיר לעצמנו את השליטה על חיינו וליצור מחדש את הסמכות ההורית שלנו בצורה כזו, שאנו וילדינו נפיק את המיטב מהיותנו משפחה אחת.
עיצוב התנהגות
כיצד להיפטר מהתנהגויות שאינן רצויות: התקפי זעם, דחיינות, קשיי שינה והתעוררות בבוקר, דחיינות, אלימות פיזית ומילולית, קשיים בבית ספר והכנת שיעורי בית.
עבודה מול הגן/בית הספר
לרוב, נקודת ההתמודדות הקשה ביותר של ילדינו. אלו כלים ניתן לתת למורים על מנת להקל על ילדינו? מה הן זכויות הילד שלנו? איך לעזור לילד שלנו לממש את הפוטנציאל שלו?
כלים להעצמה
כיצד לשבור את מעגל ההתנסות השלילית של הילד ולעזור לו לחוש טוב עם עצמו, "לצאת מהסרט" של הילד הלא מוצלח, ליצן כיתה, המפריען, הכבשה השחורה ....... ופשוט להצליח.
תמיכת מקצועית וקבוצת תמיכה
להגיע למקום בו מבינים אותך (כי כולם הורים לילדים עם הפרעת קשב), ללמוד מניסיונם והתנסויותיהם של אחרים, לקבל קבוצת תמיכה. לרוב, משפחות ממשיכות להיפגש גם אחרי הסדנה ונוצרות חברויות בין הילדים ("כיף לבקר חבר, שההורים שלו לא כעסו אם משהו נשבר"- ילד בן 9). תמיכה מקצועית במהלך ולאחר הסדנה (כולל ביקורי בית ספר).